Sylwia Krzysiek

sopran

Finalistka międzynarodowego konkursu operowego młodych śpiewaków Klassik Mania (Wiedeń, 2005).

Trzy lata później, we Włoszech zdobywa główną nagrodę na VII Concorso Internazionale di Canto Lirico, da Camera, Barocco Opera Rinata. W Warszawie, w czerwcu 2008 bierze udział w spektaklu Księżniczka Czardasza, wcielając się w rolę Sylwii Varescu.

W 2010 r. w Padwie uzyskuje stypendium XXV Concorso Lirico Internazionale "Iris Adami Corradetti". W tym samym roku występuje w prestiżowej Operze Rzymskiej, śpiewając rolę tytułową w operze Jules Massenet’a Manon.

W 2011r. w Teatro Massimo w Palermo wciela się w rolę Kopciuszka śpiewając w prapremierze współczesnej opery "Cenerentola.com" Lucio Gregoretti i Nicola Sani. W listopadzie zostaje laureatką III nagrody V Concorso Lirico Internazionale Magda Olivero w Mediolanie. Solistka Opery Kameralnej w Warszawie.

Jesteśmy otwarci również na inne formy pomocy – wolontariat przy organizacji wydarzeń, wsparcie logistyczne, PR-owe lub marketingowe. Wszelkie sugestie i propozycje współpracy prosimy kierować mailowo

Natalia Lipińska Manager Komunikacji i Marketingu

natalialucja.lipinska@gmail.com