Sounds of Art

Sounds of Art to harmonia sztuk. Cykl koncertów jest projektem zrodzonych na granicy dwóch sztuk – muzyki i malarstwa. On granicę tę zaciera, podkreśla jak wiele łączy dziedziny rónych sztuk i pokazuje, w jaki sposób mogą one ze sobą – w harmonii- współpracować. To nie przypadek, że inauguracja Sounds of Art zaplanowana została wraz z otwarciem nowej galerii sztuki dawnej w Muzeum Narodowym. Publiczność gorąco zachęca się aby udział w koncercie połączyć z wizytą w nowo otwartej galerii. Jest to wyjątkowa okazja do rozkoszowania się pięknej dzieł Lucasa Cranacha Starszego, Gentile Belliniego czy Sandro Botticelliego, a później brzmieniami muzyki dawnej dzieł Vivaldiego, Monteverdiego, Bacha i Pergolesiego.

Projekt ma również wymiar edukacyjny. Fundacja Lakme-Art zaprosiła do projektu zarówno najlepszych muzyków z kraju i zagranicy, jak i młodych profesjonalistów. Stojąc na początku swojej kariery, będą oni mieli szansę rozwinąć się scenicznie i artystycznie poprzez pracę z wybitnymi muzykami ze swoich dziedzin.

Projekt organizowany jest we współpracy z Muzeum Narodowym w Warszawie.

Projekt trwa od 2017 roku i miał już 3 edycje.

Jesteśmy otwarci również na inne formy pomocy – wolontariat przy organizacji wydarzeń, wsparcie logistyczne, PR-owe lub marketingowe. Wszelkie sugestie i propozycje współpracy prosimy kierować mailowo

Impresariat: agency@fundacjalakme.pl , +48 501 06 83 59

Grzegorz Bayer - Prezes Fundacji: gbayer@fundacjalakme.pl